weblog contact

Nieuws

BNR-radio

Ruben Smit | 14-04-2008

En wederom een interview, nu op de nieuwszender BNR. Wilt u het naluisteren (ca. 7 minuten)? Dat kan op:

http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?datum=14/04/2008&tijd=15:37:00&lengte=15&titel=Titel

 

Nog geinteresseerd in een recensie van Rijzende Rivier? Zie hieronder door Adrie de Groot (www.vogeldagboek.nl):

 

BESPREKING

Opnieuw heeft Ruben Smit een boek in de buitencategorie geproduceerd. Met Verborgen Veluwe had hij al een topprestatie geleverd, dit boek staat op dezelfde hoogte. De ecoloog Smit heeft in zijn fotobijschriften bovendien de kans gegrepen zijn deskundigheid over ons sterk veranderende rivierenlandschap te etaleren.

Vier jaar lang heeft Ruben Smit foto's gemaakt voor dit boek. Daarbij heeft hij alles uit zijn technische kast gehaald. Ook een waadpak om vanuit verrassende hoeken te kunnen fotograferen. Maar het water verraste hém en met geluk kon hij zich redden.

Er bestaan tal van fotoboeken. Je bladert ze door en leest de onderschriften. Dit boek heeft iets extra's. Behalve de vaak interessante teksten (Ruben Smit heeft ook een soepele pen) zijn de meeste foto's zo boeiend, dat je langere tijd nodig hebt om ze helemaal te 'bekijken', ze op te zuigen. Het zijn pareltjes van fotokunst, zelfs een stilleven met visskelet langs de rivier verheft hij tot schoonheid.

De composities van zijn foto's bewijzen dat hij een kunstenaar is. Dat gecombineerd met zijn vakmanschap als fotograaf, met veel afwisseling tussen scherpte en onscherpte, maakt dit boek tot een exemplaar dat je graag bij de hand wilt houden om elke keer weer inspiratie op te doen. Ja, ik ben een fan van Ruben Smit.

SAMENVATTING

Opnieuw een bovengemiddeld fotoboek van Ruben Smit, fotograaf en ecoloog. Zijn foto's weerspiegelen de schoonheid van ons rivierenlandschap, ze zijn kunstzinnig en technisch, verrassend en inspirerend.


RSS feed