weblog contact

Nieuws

Veldagenda

Ruben Smit | 21-07-2008

Veldagenda 2009  verschijnt medio augustus!

(tekst van KNNV-uitgeverij)

‘Er is niks leukers dan elke week van het jaar te zoeken naar nieuwe natuurfenomenen. Mijn grote missie is om iedereen, jong en oud, enthousiast te krijgen voor onze eigen Nederlandse natuur! Ik hoop dat ik u kan inspireren om onze natuur net even anders te zien dan u gewend bent.' - Ruben Smit

 

Ruben Smit weet als geen ander de Nederlandse natuur vast te leggen. Zijn adembenemende foto's zijn internationaal bekend: in 2005 veroverde hij de titel ‘BBC Wildlife Photographer of the Year' in de categorie 'diergedrag'. Voor de Veldagenda 2009 heeft hij opnieuw een aantal parels geselecteerd. Een oeverlibel die uit zijn larvehuid klimt, bedelende lepelaarsjongen in een mistig landschap, paardebloempluizen die door een windvlaag worden meegenomen.

Van een weids landschap tot een detail in close-up: Ruben Smit verheft de natuur tot kunst.

 

In Veldagenda 2009 ziet u elke week een dier, plant of landschap met een schoonheid die u wellicht niet van de Nederlandse natuur kent. De sfeerteksten van Ruben Smit nemen u mee in deze betoverende wereld en in het betreffende seizoen. Smit combineert zijn kennis met enthousiasme, oog voor detail en een groot gevoel voor stijl.

 

Naast informatie over de fenologie, ‘wat bloeit wanneer? wie zingt er wanneer?' en over zon en maan bevat de agenda ook aankondigingen van natuuractiviteiten, zoals lezingen en natuurdagen van natuurorganisaties, waaronder de Waddenvereniging en Vogelbescherming.

 

Voor fotografieliefhebbers geeft Ruben Smit bovendien talloze praktische fotografietips: hoe is deze foto gemaakt? Hoe krijgt u een weids landschap het beste in beeld? Extra handig voor de actieve natuurwaarnemer: de agenda biedt voldoende ruimte om zelf waarnemingen in te vullen.

 

Veldagenda 2009 biedt een schat aan beelden en informatie, waar u ook ná 2009 graag in zult blijven bladeren. Ideaal als cadeau voor uzelf of voor anderen, maar ook zeer geschikt als relatiegeschenk.

foto bij nieuwsbericht

RSS feed